^

Здраве

Консултация с гинеколог

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Консултирането с гинеколог е необходимо от много жени, независимо от тяхната възраст и здравословен статус. Смята се, че редовните гинекологични прегледи са гаранция за здравето на жените, но има ситуации, при които е необходима лекарска помощ и непланиране. Професията на гинеколог по същество е насочена към запазване на здравето и репродуктивните функции на справедливата половина на човечеството. Консултацията с гинеколог помага не само за лечение на вече развита болест, но и за предотвратяване на възможни патологии, тъй като е известно, че ранната, навременна диагноза е почти пълна гаранция за успешно лечение. Освен това има заболявания, които могат да бъдат избегнати, ако жената не отложи посещението при лекаря.

Въпреки това, статистиката казва, че много жени не бързат да отидеш на лекар, което оправдава действията на липсата на време, че наистина е така в този високоскоростен ритъм на живот, освен това, по-голямата част на гинекологични заболявания са асимптоматични в ранните етапи, с малко или никакви явни клинични прояви. Съвременната медицина е намерил изход от тези ситуации и с нови услуги, които включват консултантски гинеколог по телефона или онлайн консултации гинеколог, безплатно, бързо и лесно да се идентифицират основните проблеми и планират по-нататъшни действия. Тези услуги стават все по-популярни, защото са в състояние да дадат правилната посока, да отговорят на много въпроси и всичко това се случва анонимно.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.