^

Здраве

Физиотерапевт

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Физиотерапевтът е специалист, който може да възстанови увредената моторна способност. В някои случаи е необходимо да се запази това, което е. Понякога това е въпрос на правоспособност. Този лекар има тясна специализация, но в същото време е в състояние да помогне на хората в качеството. Той може да се справи с всички проблеми, свързани с движението. За да се подобри състоянието на пациента, физиотерапевтът предписва качествено лечение. Като правило тя се състои от физически упражнения, както и различни техники. В някои случаи се използва и масаж.

trusted-source[1], [2]

Кога трябва да отида при физиотерапевт?

Помощта на физиотерапевт е необходима в много случаи. По принцип това са остър и хроничен синузит, гинекологични заболявания, бронхиална астма и естествено проблеми с мускулно-скелетната система. Във всички тези случаи трябва да посетите консултация с опитен лекар. Физиотерапевтът е в състояние да разбере причината за болестта, въпреки че в някои случаи картината е толкова ясна. Лекарят може да предпише лечението само и заедно с пациента да подобри състоянието си. В зависимост от състоянието на пациента и неговия проблем се предписва курс за упражнения, както и масаж.

Какви тестове трябва да предприема, когато отида при физиотерапевт?

Преди да потърсите помощ от физиотерапевт, не е нужно да правите тестове. По време на дефинирането на проблема и неговата диагноза, лекарят ще възложи самостоятелно тези или други тестове. Обикновено това е общ кръвен тест и проверка за коагулация. Не е необходимо повече. Отново много зависи от конкретната ситуация. Следователно, вероятно е по време на проучването да се наложат още няколко теста. Този проблем се решава от опитен физиотерапевт.

Какви методи на диагностика използва физиотерапевтът?

По правило физиотерапевтът използва няколко метода за диагностициране на проблема. Така че, основно това е електрофореза, която е ефектът от електрически ток върху тялото на човека. Следващата техника е магнитотерапията, а лазерната терапия не може да бъде избегната. В някои случаи могат да бъдат предписани и други видове диагностика. В този случай става дума за фонофореза, озонотерапия и масаж. Физиотерапевтът назначава всичко това само в случаите, когато картината на болестта е ясна.

Какво прави физиотерапевтът?

Основната специализация на физиотерапевта е да възстанови способността на двигателя. Просто казано, специалист работи с човешката опорно-двигателна система. Той идентифицира причината за това или онзи феномен, разбира, диагностицира и предписва качествено лечение.

Като правило, това е сложно. Справянето с проблемите на двигателната система само чрез медикаменти или упражнения е трудно. Ето защо се предписва друг масаж и използването на различни ефективни техники. Физиотерапевтът елиминира всички последствия и помага на хората в истинския смисъл на думата, да се изправи на крака.

Какви заболявания се лекуват от физиотерапевт?

Физиотерапевтът е в състояние да разреши много проблеми, свързани с мускулно-скелетната система. Неговите задължения включват определяне на причината за конкретно събитие, диагностициране и предписване на лечение. И в особено трудни случаи е необходимо да се пристъпи към сложно лечение. След консултация физиотерапевтът извършва преглед и, в зависимост от функционалните възможности на пациента, му дава набор от упражнения. Без ръчен труд, не винаги е възможно да се справим с проблема. В комбинация с качествен масаж, резултатите ще бъдат видими за кратко време. Отново, в зависимост от сложността на делото.

Съвети на физиотерапевт

Повечето препоръки на физиотерапевт могат да се извършват у дома. Под стрес той препоръчва използването на успокояващи вани. Подобно действие се извършва с нервно напрежение и безсъние. Ако студът е измъчван, трябва да сложиш чантата чесън до леглото. Това действие може да неутрализира бактериите и да помогне на човек да се справи с болестта. По принцип трябва да се свържете с всеки опитен специалист за симптоми на неразположение. Физиотерапевтът е в състояние да се справи с различни заболявания.

trusted-source[3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.