^

Здраве

Ефективно лечение на гъбички от крака с мехлеми

, Медицински редактор
Последно прегледани: 09.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Гъбичните крака, най-често срещаните от които са краката и ноктите онихомикоза спортна - един от най-неприятните, но много често срещани заболявания. Храносмилането лесно намира нов собственик, но да се отървете от нежелан гост може да бъде много трудно. И ако ранните стадии на заболяването често са доста продължително използване на локални противогъбични средства, а именно, емулсии, спрейове, лакове, кремове, включително мехлем на гъбата на крака и ноктите, процесът на работа изисква цялостен подход, който съчетава с медикаменти вътре локално лечение на заболявания ,

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Локално лечение на гъбички на краката

Лекуването на гъбични заболявания на кожата без директно засягане на кожата отвън е почти невъзможно. Ето защо най-честата форма на освобождаване на лекарства от гъбичките на краката са мехлемите, предназначени за външна употреба.

Показания мехлеми крак гъбички: гъбични инфекции на краката на кожата и ноктите на ранен етап в комплексна терапия на прогресивни гъбични инфекции, предотвратяване на гъбични кожни заболявания. Формите на противогъбичните средства под формата на кремове и мехлеми действат само в различни слоеве на кожата, почти не се абсорбират в кръвта. Средство противопоказания за тяхната употреба са свързани главно с свръхчувствителност към лекарството, се проявява под формата на мехлеми такива странични ефекти от гъбички на стъпалото като се увеличава сърбеж, зачервяване, сухо и забележителен лющене на кожата в области на приложение мехлем.

Фармакодинамиката и фармакокинетиката на мехлемите, използвани при лечението на гъбички за крака, зависи от състава на препарата. Всички мехлеми от гъбична инфекция са известни за повече или по-малко разрушаващ ефект върху клетките на гъбичките, което определя антимикотичния ефект. Като част от тези лекарства могат да бъдат компоненти, които премахват сърбежа и дразненето, които спомагат за заздравяването на рани по кожата, които имат противовъзпалителни и антимикробни ефекти.

Някои противогъбични средства имат активност срещу определен вид патоген, а други имат широк спектър на действие, което означава, че те са ефективни срещу различни разновидности на гъбични паразити.

Начинът на прилагане и дозата на мехлемите от гъбата на краката също могат да се различават. Независимо от това, има някои нюанси на тяхното използване, подходящи за всички противогъбични мехлеми. Това се отнася до подготовката на кожата за прилагане на мехлем и предотвратяване разпространението на гъбична инфекция.

Препоръчително е да се приложи мехлем от гъбата на краката само след почистване на кожата на долната част на краката. За това се използват обикновена топла вода и сапун. Краката се измиват добре и се избърсват с чиста кърпа, която се използва само по време на заболяването и се измива след всяка употреба. Последното изискване ще предотврати разпространението на инфекцията в други области на кожата.

Както и лечение на гъбични инфекции на ноктите изисква максимална рязане нокътната плочка, преди да кандидатствате лак или мазила, и крак гъбички терапия е ефективна за отстраняване на "мъртви" напукана кожа, предварително омекотена под влиянието на топла вода. За да направите това, можете да използвате твърда гъба, пемза или специална четка.

Нанесете тънък слой от крема, това лечение е не само засегнатата област, но и кожата около нея на разстояние не по-малко от 10 мм. Ако такава зона не е такава, тогава всички засегнати области трябва да бъдат третирани едновременно, включително гъбата върху ноктите.

Лечение крак гъбички предвижда спазване на необходимите мерки за хигиена, като чистота и сухота на кожата на краката, чорапи и честата смяна на спално бельо, която е в контакт с засегнатата кожа, лечение със специални противогъбични спрейове и решения за обувки. За дезинфекция и премахване на неприятната миризма на обувки понякога евтин, но ефективен ветеринарен препарат "Biopyrox", произвеждан под формата на спрей.

Мехлемите от гъбичките на краката, които не дават положителен ефект в рамките на 2 седмици, трябва да бъдат заменени с други, по-ефективни или използвани в комбинация с таблетки или други мехлеми. Диагнозата и лечението на всички гъбични заболявания трябва да се провеждат с участието и под наблюдението на специализиран лекар, в противен случай може да ви навреди само чрез некомпетентни действия, като причините разпространението на инфекцията в други части на тялото.

Име и приложение на мехлемите от гъбичките на краката

За лечението на гъбични кожни лезии, фармацевтичната индустрия произвежда 3 основни типа антимикотични лекарства с различни активни съставки:

  • Мехлеми на основата на азолови производни: миконазол, клотримазол, флуконазол, кетоконазол, изоконазол, еконазол, ефективен срещу някои видове гъбички.
  • Мехлеми на основата на алиламини: тербинафин и нафтифин, които имат по-широк спектър на действие.
  • Комбинирани лекарства с добавка на антибактериални компоненти, противовъзпалителни (кортикостероиди) и възстановяване на кожата (кератолитични) компоненти.

Помислете за най-популярния и не по-малко ефективен мехлем от гъбички от крака от тези, които лекарите предписват за различни видове гъбични наранявания на краката.

Известен с много от своите противогъбични свойства, лекарството "клотримазол" под формата на крем често се използва за лечение на гъбичките на стъпалата. Това е относително евтин и безопасен мехлем от гъбички за крака, тъй като не оказва неблагоприятно въздействие върху тялото, тъй като действа само в кожата, а не в кръвообращението.

Лечението на клотримазол в гъбичките на краката обикновено продължава 6 или повече седмици 2-3 пъти дневно през деня (дневно).

Не се препоръчва употребата на маз "клотримазол" едновременно с препарати от нистатин, натамицин, амфотерицин В, тъй като те са в състояние да намалят ефективността на клотримазола.

Страничните ефекти на лекарството са много редки. Това може да е алергична реакция, придружена от зачервяване и сърбеж, както и леко изтръпване и лющене в областите на приложение на мехлема.

Съхранявайте мехлема на място, защитено от светлина, а температурата на въздуха в мястото на съхранение не трябва да надвишава 20 градуса. Срокът на съхранение при подходящо съхранение е 2 години.

"Candide" е лекарство, което се основава на клотримазол, принадлежащо към първата група мехлеми от гъбичките. Активното вещество - клотримазол - има разрушителен ефект върху клетките на гъбичките, докато бързо прониква в различни слоеве на кожата и има терапевтичен ефект там.

Използването на крема два или три пъти дневно ви позволява да отстраните симптомите на гъбична кожна болест в рамките на 2-3 седмици, но тази терапия не трябва да завършва, защото има голяма вероятност за повторение на симптомите. Следователно, лечението трябва да продължи още 2-3 седмици, за да се предотврати рецидиви.

Предозирането на лекарството с външно приложение не се наблюдава. Но може да има незначителни странични ефекти под формата на дразнене на кожата в началото на лекарството. Обикновено такова раздразнение не изисква отнемане на лекарството и става само по себе си.

Взаимодействие с други лекарства. Candide не се препоръчва за употреба с лекарства, съдържащи нистатин, тъй като последният намалява ефекта на мехлема.

Маз "Candide" е нежелателно да се приложи върху увредената кожа, тъй като може да предизвика допълнително дразнене.

Срокът на годност на маз "Candide" е 2 години, при условие, че е правилно съхраняван. Т.е. Лекарството трябва да се съхранява на тъмно място с температура не повече от 25 градуса.

"Candide В" е лекарство с комбиниран състав, принадлежащо към третата група противогъбични агенти. Основното активно вещество е клотримазол, допълнен с беклометазон.

Фармакодинамика. Клотримазолът осигурява противогъбичното действие на мехлема, нарушавайки синтезата на компонентите, необходими за гъбичните клетки, което прави гъбичката некомпетентна. Противовъзпалителният ефект на лекарството се свързва с беклометазон, който също премахва сърбежа, придружаващ гъбичните лезии на краката.

Начин на приложение и доза. Маз "Candide B" се прилага върху кожата на мястото на гъбичната лезия най-малко 2-3 пъти на ден, като предишната подготовка. Но за разлика от него, кожни нарушения не са противопоказания за употребата на Candide B. Лекарството не е предназначено за дългосрочно лечение на големи участъци от кожата, засегнати от гъбички.

Можете да съхранявате това лекарство в продължение на 3 години от датата на освобождаване при температура под 25 градуса.

Използването на мехлеми крак гъбички "клотримазол", "Кандид" и "Кандид Б" по време на бременност и кърмене е възможно само въз основа на показанията на един лекар, поради недостатъчно познаване на тяхното въздействие върху развитието на детето.

"Fucis" под формата на гел също е ефективен при микозата на краката, принадлежи към първата група противогъбични лекарства. Основното активно вещество на лекарството е флуконазол.

Фармакодинамика. Флуконазол в състава на лекарството е мощен противогъбичен агент, който допринася за разрушаването на клетъчната структура на гъбичките.

Фармакокинетика. Мазът се абсорбира добре в кожата и не предизвиква смущения в тялото. Реакции на непоносимост към лекарството са много редки. Малка част от лекарството може да влезе в кръвообращението, когато се прилага външно, но не е в състояние да навреди на човек.

За да се постигне необходимия терапевтичен ефект, е достатъчно да се приложи малко количество мехлем върху засегнатата кожа 1 път на ден, улавяйки съседните здрави участъци на кожата. След това внимателно масажирайте гела в кожата. Курсът на лечението зависи от локализацията на процеса и вида на патогена.

Ако употребата на флуконазол причинява дразнене на кожата, тогава наркотикът е по-добре да се промени на друг. Не е желателно да се използват други местни препарати заедно с Fucis.

Крем "Ламисил" - доста популярен и ефективен мехлем от гъбата на краката. Лекарството принадлежи към втората група противогъбични средства, тъй като неговата активна съставка е тербинафин.

Фармакодинамика. Лекарството не само пречи на синтеза на строителни материали на гъбичната клетка, но и наситени с гъбички с токсични вещества, водещи до тяхната ранна смърт. "Lamisil" под формата на мехлем е ефективен в микозите на краката, но в случай на гъбички за нокти не е достатъчно ефективен.

Прилагайте маз трябва да бъде 2 пъти на ден. Това ще позволи да се отървете от гъбичките на стъпалото в рамките на 3-6 седмици. Бързо отстраняване на симптомите на гъбична инфекция със сметана "Lamizil" е неговото предимство, но не е сигнал за спиране на "военните" действия срещу гъбичките. Дори ако забележите пълното изчезване на всички симптоми на заболяването през първите дни и седмици от лечението с лекарства, не прекъсвайте лечението в продължение на поне още 2 седмици.

Начин на приложение и доза. Мехлемът се нанася върху чиста и суха повърхност на крака и вътрешнодиректно пространство с малко количество, внимателно втривайки се в кожата. Използвайте 1 или 2 пъти на ден. Курсът на лечението е достатъчно кратък - 1-2 седмици, но за да се избегнат рецидиви, употребата на маз веднъж дневно трябва да продължи още две седмици.

При външно приложение не се наблюдава предозиране на лекарството. Сред нежеланите реакции понякога има слабо зачервяване и изгаряне или сърбеж на мястото на приложение на мазилото.

Лекарството има достатъчно дълъг срок на годност от 5 години и не изисква специални условия на съхранение, като перфектно пренася температурата на околното пространство до 30 градуса.

По-евтиният аналог на "Ламизил" е лекарство, чието наименование незабавно показва активното вещество. По принцип, за всички позиции, действието и методът за прилагане на Terbinafine крем съвпадат с инструкциите за Lamizil. Разликата е само датата на изтичане (2 години) и условията на съхранение (не повече от 25 о С).

Мазичките "Myconorm" и "Termicon" във всяко отношение повтарят "Terbinafine", но на ценова позиция между "Terbinafine" и "Lamizil".

Друго евтино удоволствие е друго популярно противогъбично лекарство "Exoderil", което под формата на мехлем се използва успешно за лечение на гъбичките на краката. Това е лекарство от втората група антимикотични агенти на нафтифин.

Фармакодинамика. Лекарството има изразено фунгицидно, фунгистатично, противовъзпалително и антибактериално действие. Той не само убива гъбичките, но също така предотвратява възникването на вторични бактериални инфекции. Благодарение на противовъзпалителния ефект, мехлемът бързо премахва отока и сърбежа на мястото на овулацията на гъбичките.

Фармакокинетика. Нафтифинът има добра проникваща способност, така че успешно работи в различни слоеве на кожата. Само около 6% от веществото влиза в кръвта, което не може да навреди на здравето на пациента.

Начин на приложение и доза. Мазът се използва не повече от 1 път на ден. Процесът на лечение може да бъде от 2 до 8 седмици. Ако гъбичката засяга не само кожата, но и ноктите, лечението може да се забави до шест месеца.

Мехлем от гъбата "Exoderil" е предназначен за лечение на възрастни пациенти, възможността за лечение на деца с него се счита от лекаря поотделно.

"Exoderil" има сравнително дълъг срок на годност (3 години) и е неподходящ за условията на съхранение (издържа на температури от 0 до 30 о С).

Пълният аналог на "Exoderil" е мехлем "Naftifin" с още по-дълъг срок на годност (5 години).

Не евтини, но ефективни лекарства за гъбички за крака, са популярните лекарства "Nizoral" на базата на кетоконазол и "Батрафен" с активното вещество циклопирокс. За лечение на гъбични лезии на краката, тези лекарства се използват под формата на мехлеми и кремове. В "Batrafen" се различава голяма проникваща способност и отлична фунгицидно действие срещу повечето гъби, но "Nizoral" - за бързо премахване на неприятните симптоми на гъбични инфекции, като например сърбеж и мирис.

Прилагайте маз за данни от гъбата на краката, обикновено 1 или 2 пъти на ден. Процесът на лечение е много рядко повече от 4 седмици.

"Batrafen" е предназначен за лечение на пациенти на възраст над 10 години, "Nizoral" се използва за лечение на малки пациенти.

Срокът на годност на мазето "Batrafen" е 2 години, ако се съхранява в помещение с температура на въздуха не по-висока от 25 градуса.

Маз "Nizoral" е по-чувствителен към температурите, поради което диапазонът на допустимите температури варира от 15 до 30 ° С. Ако тези условия са изпълнени, срокът на годност на лекарството е 5 години.

Аналози крем "Nizoral" може да се нарече мехлем "Dermazol", "Mikozoral" и "миконазол" със същото активно вещество (кетоконазол) прилагане на най-малко 2 пъти на ден, е възможно да се постигне лечение на гъбата спира за 2-6 седмици ,

Евтина малко известна маз от гъбички за крака

По-горе считахме за най-популярните противогъбични агенти и сега обръщаме внимание на по-рядко срещаните, но не по-малко ефективни мехлеми от гъбата на краката, които ще задоволят купувача и цената и резултата, получени при тяхното приложение.

Крем "Ecodax" - противогъбично лекарство на базата на еконазол. Това лекарство е от 1 група противогъбични лекарства със средна цена.

Фармакодинамика. Еконазол има широк спектър на действие срещу различни гъбички и показва забележим бактерициден ефект. Унищожава дори тези гъби, които показват устойчивост към други лекарства. В същото време еконазол е известен със завидна скорост и унищожава гъбична инфекция с неприятни симптоми, придружаващи живота на гъбичките през първите три дни.

Фармакокинетика. Активното вещество може лесно да проникне както в различни слоеве на кожата, така и в нокътната плоча, така че лекарството се използва успешно за лечение на микози на краката и онихомикоза на нокътя. При външно приложение почти не влиза в кръвта.

Противопоказания за употреба са случаи на свръхчувствителност към лекарството и производните на азолите. Мехлемата също не е предназначена за лечение на пациенти на възраст под 18 години. Нежеланите реакции са чести за противогъбичните мехлеми: усещане за сухота, пилинг, леко изгаряне, зачервяване, понякога сърбеж.

Мазът е ефективен, когато се използва два пъти дневно. Терапевтичният курс може да бъде от 2 седмици до 6 месеца в зависимост от състоянието на кожата.

Условия за съхранение. Мазът трябва да се съхранява при температура не по-ниска от 0 ° С и не по-висока от 30 ° С на по-тъмно място. Срокът на годност на мехлема при тези условия е 3 години.

"Grybkocept 911" е комбиниран, евтин препарат под формата на гел, който успешно помага за лечението на гъбичките на стъпалото в ранните стадии на заболяването. Основните активни съставки - триклозан (мощен противогъбичен и антимикробен компонент) и алантоин (помага за омекотяване и обновяване на украсената кожа).

Фармакодинамика. Лекарството активно се бори и гъбична инфекция, предотвратявайки повторното развитие на болестта. Той е отличен превантивен срещу гъбична инфекция. Неактивен в случай на онихомикоза на ноктите.

Начин на приложение и доза. Използването на този мехлем от гъбичките и ръцете с крака с терапевтична цел означава прилагане на мехлема с леки масажиращи движения върху засегнатата кожа с малък слой 2 пъти на ден. Курсът на терапията обикновено трае от 4 до 6 седмици. За превантивни цели е достатъчно да използвате мазта веднъж седмично. Лекарството няма странични ефекти, за да се предотврати инфекцията с гъбички, които могат да се използват всеки път, когато посетите сауната, басейна, сауната и други "зелени" места.

Лекарството не е предназначено за лечение на деца на възраст под 2 години. Не е желателно да се използва по време на бременност и лактация. Не се препоръчва използването на мехлем в случай на алергични реакции.

Мехлем "Фондизол" е повече от един интересен противогъбичен агент с комбиниран състав, който показва достойна активност срещу всички видове гъбички. Nem могат да бъдат лекувани и гъбични кожни лезии и онихомикоза, както и акне и врастнали нокти. Лекарството също помага за бързо отстраняване на сърбежа от ухапвания от насекоми и други кожни дразнения. Необходимо е "Fundizol" и като превантивен инструмент, който помага да се избегне заразяването с гъбичките на плажа, в банята и на други обществени места, където той обича да живее гъбична инфекция.

Въпреки факта, че крем "Fundizol" не е пълноправен наркотици (това е по-скоро, което полага грижи означава с противогъбично и овлажняващ ефект), което се дължи на неговата ефективност в борбата срещу гъбички отнема полагащото му се място в аптека рафтове.

Мехлемът няма практически противопоказания за употреба, с изключение на свръхчувствителността към веществата, съставляващи лекарството. Тя не уврежда здравата кожа, така че тя може да се използва като здравословно и грижовно лекарство за кожата, включително кожата на краката. Това е добра профилактика, както гъбични заболявания, така и прекомерно изпотяване на краката. "Fundizol" също ефективно се бори с неприятния мирис, идващ от краката, който често се причинява от същата злополучна гъбична инфекция.

За борба с онихомикозата на ноктите, мехлем "Fundizol" се прилага два пъти дневно с последваща експозиция за 5-6 часа. За лечение и профилактика на дерматомикоза на стъпалото е достатъчно да се прилага два до три пъти дневно върху кожата с лек масаж.

Кремът е достатъчно мастен (но е напълно абсорбиран), затова е желателно то да се приложи точно с последващо разпределение върху кожата. Благодарение на това свойство мехлемът е доста икономичен по отношение на консумацията. И цената на продукта е доста приятна.

Неспецифични средства за гъбички на краката

Понякога по време на употребата на лекарства някои от техните свойства се откриват неочаквано, което позволява използването на тези лекарства за лечение на заболявания, които не са изброени в приложените инструкции. Така се случи с обичайните мехлеми:

  • сярна (известна на мнозина като средство за лишаване),
  • салицилова (акне и лишей),
  • Цинк (рани, изгаряния, интертриго, екзема, херпес).

Sulphur маз е евтин антисептик, използван за различни кожни заболявания (краста, себорея, псориазис, лишеи). Той практически няма противопоказания за употреба, освен сулфуртната нетолерантност, както и страничните ефекти, не е токсичен, което го прави възможно да се използва за лечение на деца и бременни жени.

Между другото, сярна маз се използва и във ветеринарната медицина, която отново потвърждава своята безопасност за животните и следователно за хората.

Той също така е активен срещу някои гъби, които паразитизират човешкото тяло. Може би този мехлем не е толкова ефективен, колкото популярното специализирано лекарство за гъбична инфекция, но няма причина да се отрича неговата ефикасност. Основната редовността и търпение, защото инструментът е далеч от френски вкус към същото инат, и жълти мазни следи, което оставя мирото върху себе си по бельо и дрехи, изплакнете е много трудно. Т.е. За лечение на сяра мехлем ще трябва да използвате специални стари дрехи и спално бельо, което след това няма да бъде жалко да се хвърли.

Въпреки това, ако няма друг избор, сярата ще помогне от ранните прояви на гъбички от стъпалата, ако прилагате сярообразен мехлем ежедневно няколко пъти на ден в продължение на една седмица. Маз трябва да се прилага върху засегнатите области на гъбична инфекция и лесно се втрива в кожата. При онихомикозата на ноктите, мехлемът е по-малко ефективен, отколкото при дерматомикоза, тъй като едва прониква през нокътната плоча.

Салицилият мехлем на основата на салицилова киселина също е антисептик за лечение на кожни заболявания и има забележим противогъбичен ефект.

За лечение на гъбичките на краката, мехлемът се прилага върху повърхността на стъпалото и пръстите, увредени от гъбичките, и се втриват активно в кожата. Процедурата се повтаря до 3 пъти на ден, след отстраняване на остатъците от мазта от предишното приложение от повърхността на кожата. Обикновено лечението със салицилов мехлем продължава 1-3 седмици.

Салицилият мехлем не се използва за лечение на кърмачета от първата година от живота, както и на пациенти с непоносимост към препарати на основата на салицилова киселина. Страничните ефекти на мехлема обикновено са резултат от алергична реакция на тялото (сърбеж, зачервяване и усещане за парене върху кожата след прилагане на мехлема).

Взаимодействие с други лекарства. Салицилият мехлем е несъвместим с резорцин и препарати, съдържащи цинков оксид.

Още по-ефективно при микозата е кожата с сярна салицилова маз, която се използва за различни кожни заболявания. В него салициловата киселина подобрява противогъбичните свойства на сярата, което има осезаем ефект при лечението на гъбичките на краката.

Цинк маз - евтин мехлем на базата прилага в рани и кожата защитните пояси на цинков оксид, също е ефективен срещу гъбички на стъпалото, като сушене и лющене действие. Тя всъщност няма противопоказания, а страничните ефекти са причинени от алергичен отговор на тялото, което се случва много рядко.

Употребата на цинкова маз от гъбички за крака изисква многократно прилагане (до 5 пъти през деня). Можете да се отнасяте към нея, както и малките деца, бременните жени и възрастните хора.

Има мнение, че е възможно да се отървем от гъбичките на краката, като използваме Вишневски мехлем, съдържащ катран за тази цел . Независимо от това, дерматолозите не подкрепят това твърдение, настоявайки, че е невъзможно да се лекуват гъбички от крака с вишневски мехлем. Възможно е временно да се намалят външните прояви на болестта, но след спиране на лечението с мехлем симптомите се връщат отново.

Но мехлемът Уилкинсън, който съдържа сяра и катран, може да се използва като противогъбично средство, което обаче е. В допълнение, мехлемът има антисептичен, антипаразитен и противовъзпалителен ефект.

Нанесете унгвента на Уилкинсън за лечение на гъбички от крака два пъти дневно в продължение на 1-3 седмици. В този случай трябва да се примирите с неприятната миризма на катран, идващи от мехлема.

Мехлем не се използва при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност. Противопоказанието за използването на мехлем също е повишена чувствителност към компонентите на лекарството. Нежеланите реакции се появяват изключително рядко под формата на дерматит.

И накрая, неспецифично маз - противогъбично ветеринарната медицина за лечение на животно "Unisan", която неочаквано придобит втори приложение (вече при хора) в мехлем на краката на гъбички и ноктите.

В случай на гъбички за крака, Unisan маз се използва 1-3 пъти на ден, прилага се върху площи, повредени от гъбична инфекция и леко търкане в кожата. Обикновено симптомите изчезват напълно след 1-1.5 седмици.

Срокът на годност на всички изброени неспецифични мехлеми е 2 години, ако, разбира се, спазват условията за съхранение, посочени в инструкцията: защита от директна слънчева светлина и околна температура не е по-висока от 20-25 ° С.

И накрая ...

Струва си да си припомним още веднъж: въпреки факта, че местното лечение осигурява относителна безопасност за пациента, предотвратявайки поглъщането на значителни дози от лекарството в кръвта, няма да бъдат взети някои предпазни мерки. Това важи особено за хора с алергични прояви, бременни жени, кърмачки и малки деца.

Тъй като не са провеждани тестове на противогъбични лекарства при бременни жени, използването на мехлеми от гъбички по време на бременност и по време на кърмене предполага определен риск за бебето. И дали този риск е оправдан, само лекарят може да реши, добре, самата жена, очаквайки дете или практикувайки кърмене.

Друго добре известно правило: навременното и правилно започване на лечението е обещание за бързо и пълно възстановяване. Не поставяйте диагноза и предписвайте лечение за себе си. За да бъде ефективно лечението, е необходимо да се идентифицира причинителят на гъбична болест. И за това се нуждаете от медицински опит, практика и определени изследвания, които могат да се извършват само от специализиран лекар.

Не позволявайте на процеса да отиде твърде далеч, надявайки се, че всичко ще изчезне само по себе си. Това няма да се случи. Болестта ще напредне и следователно лечението в бъдеще ще изисква по-сериозни и скъпи. В случай на пренебрегван процес, включващ кожата и ноктите, човек не трябва да се надява на мехлема, тъй като тази ситуация предвижда цялостно лечение с различни форми на противогъбични средства.

Дали да купите скъпи популярни средства от гъби, да управлявате по-евтино своите аналози или да се възползвате от неспецифични препарати и алтернативни средства за решаване на вас и на лекуващия лекар. Но ако не спазвате правилата за лична хигиена, провеждайте процедури търпеливо, редовно, следвайки инструкциите за подготовката, не най-добрите мехлеми от гъбата на стъпалото ще помогнат за решаването на проблема веднъж завинаги.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Ефективно лечение на гъбички от крака с мехлеми" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.