^

Здраве

Болести на нервната система (неврология)

Разкъсване на мозъчна аневризма

Аневризма е изпъкналост на стената на артерия или вена поради нейното изтъняване и загуба на еластичност. Тази патология в повечето случаи е вродена. Най-често аневризма се диагностицира в съдовете на мозъка, което прави заболяването потенциално опасно.

Дифузни промени в мозъка при дете

Дифузни промени в мозъка, които засягат неговата биоелектрична проводимост, могат да бъдат открити на всяка възраст. Въпреки това причините, които ги причиняват, могат да се различават леко.

Дифузни промени в мозъка: какво означава това?

Както локалните, така и дифузните промени в мозъчната кора значително влияят върху благосъстоянието на човек, неговите когнитивни способности.

Киста на прозрачната преграда на мозъка

Сред анормалните мозъчни образувания с доброкачествен характер - вродени или придобити - е и киста на прозрачната преграда на мозъка.

Хроничен менингит

Хроничният менингит е възпалително заболяване, което за разлика от острата форма се развива постепенно в продължение на няколко седмици (понякога повече от един месец). 

Нарушение на обонянието

Нарушаването на миризмата е наистина сериозен проблем, тъй като в същото време губим способността да определяме качеството на хранителните продукти, наличието на чужди вещества (например газ) във въздуха.

Реактивен менингит

Според етиологията възпалението на меките и арахноидалните мембрани на мозъка (лептоменингите) - менингит - може да бъде бактериално, вирусно, паразитно или гъбично. Или може да е неинфекциозен или реактивен менингит.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.