^

Здраве

Болести на черния дроб и жлъчните пътища

Хепатоспленомегалия: какво е това, как да се лекува?

Едновременното патологично увеличаване на размера на висцералните органи като черния дроб (на латински - hepar) и далака (на гръцки - далак) се определя в медицината като хепатоспленомегалия.

Емпиема на жлъчния мехур

Състояние, при което в жлъчния мехур се натрупва голямо количество гноен секрет без възможност за тяхното освобождаване, се нарича емпием на жлъчния мехур.

Токсичен хепатит на черния дроб: остър, хроничен, наркотик, алкохолен

Под токсичен хепатит трябва да се разбира патологичен процес в черния дроб, който се случва в резултат на факта, че тялото прониква в токсични вещества. 

Полипи в жлъчния мехур: опасно ли е, как да се лекува без хирургична интервенция с алтернативни средства

Най-често тези формирования имат глобуларна конфигурация и представляват доброкачествен растеж на тъканите на органите на лигавицата.

Жлъчен застой

Сред храносмилателни патологии гастроентеролозите секретират жлъчна стаза, което е синдром, неизправност в хепатобилиарната система: генериране на жлъчна черния дроб, жлъчния мехур (депо жлъчката, където тя става по-концентриран) или жлъчна транспортна мрежа (интра- и екстрахепатална жлъчните пътища).

Абсцес на черния дроб

Това развитие на възпалителния процес в чернодробните тъкани до състоянието на тяхната некроза и образуването на кухина с гнойно съдържание.

Симптомите на цироза на черния дроб: от началния до последния етап

Цирозата на черния дроб е по-често при мъжете. Симптомите на цироза на черния дроб се различават в разнообразието от прояви.  

Стеатогепатит

Steatogepatitis е преходна фаза на заболяването от стеатоза до цироза. Тази патология засяга клетките на чернодробната тъкан, изразявайки възпалителен процес, който се развива въз основа на мастната дистрофия.

Холестерол на жлъчния мехур

Холестерол жлъчен мехур - нарушение на жлъчния мехур, свързано с лошия метаболизъм на мазнините.

Възпаление на жлъчния мехур при дете

Наблюдаването на жлъчния мехур при детето е деформация на органа и намаление на неговата работоспособност. Жлъчният мехур е разделен на три части (дъно, врата, тяло) и е разположен в долната част на черния дроб.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.