^

Здраве

Cardiorheumatologist

, Медицински редактор
Последно прегледани: 20.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

В медицината всички професии са важни и незаменими. За всяка болест има лекар, който поставя необходимите диагнози и методи за неговото лечение. В тази статия ще говорим за кардиоревмолог, професионалист, който знае всичко за най-важния орган на човешкото тяло, наречен сърце.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Кой е кардиоревматолог?

По-подробно, кардиоревматологът е лекар, който се занимава изключително с болестта на сърцето. Неговата компетентност включва много задължения. Провежда диагноза, предписва лечение и проследява профилактиката на сърдечносъдови заболявания с ревматичен произход. Както се казва, поставете всички точки над "и" и разберете какво е ревматично заболяване, което се изследва заедно и отвътре от сърдечно-съдовия лекар.

Обикновено тази болест започва в детството, което води до поражение на сърцето, ставите и нервната система, но се проявява много по-късно. Можете да отървете тялото си от ревматично възпаление на ставите. Това е, благодаря на Бога, не винаги, лекува бързо, без последствия. Същото се случва и с поражението на нервната система. Без следа и без никакви затруднения. Дали сърцето. Неговата болест води до тъжни последици. Сърдечните заболявания и ранната инвалидност се развиват. Стрептококови инфекции, като ангина, скарлатина, при които децата са най-податливи, са главните предвестници на ревматичната треска. За щастие, не винаги, след като тази болест продължава да се развива. Обикновено засяга хора, които са най-често предразположени към това заболяване. Наследствеността играе също толкова важна роля, която се предава от родители или близки роднини. Имунната система може да защити човек, ако е силен и силен.

Разбира се, имате въпрос: "Има ли разлика между такива лекари като кардиолог и кардиоревматолог?" Отговорът е прост: "Не е от съществено значение, но има." Първият лекар е специалист, който изучава структурата, функцията, сърцето и съдовите заболявания, механизмите им на развитие, клиничните прояви и диагностиката. Втората е насочена към сърдечни заболявания.

Кога трябва да отида при кардиореастратолог?

Както казват те, колкото по-рано, толкова по-добре. Ако първите признаци са дори най-незначителни, все още трябва да мислите за тях и да ги вземете сериозно. Ако човек чувства болка в сърцето, има непрекъснато недостиг на въздух, когато извършва физически физически усилия, той има преждевременна умора или сърцебиене, трябва непременно да дойде и да се консултира със сърдечно-съдов лекар. Дори и най-малката, но периодична летаргия, раздразнителност, често лошо настроение и лош сън могат да бъдат и първите признаци за появата на сърдечни заболявания.

Струва си да откриете някои медицински концепции. Системният васкулит (СС) е група от заболявания, характеризиращи се със системни васкуларни лезии с възпалителна реакция на съдовата стена. Има два вида болести. Първична НЕ, при която системното съдово заболяване се счита за независимо заболяване и вторичен СВ, които се развиват на фона на заболяване. В редица случаи вторичната сърдечна токсичност може да стане важна в клиничната картина на заболяването.

Първите признаци на сърдечни заболявания в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани. Всяко нарушение и появата на дори малки симптоми на сърдечно-съдови заболявания предполага, че това е сигналът, който сърцето изпраща. Всичко това трябва да ви уточни, че сърцето и циркулационният процес не работят в перфектен ред. Трябва незабавно да отидете при лекар.

Ако вече знаете за съществуването на някаква болест в организма, тогава знайте, че опасността е след вас "на петите". Независимо дали искате или не, но имате риск от сърдечен удар, може да имате болка в гърдите, внезапно спира сърцето ви или сърдечна недостатъчност. Също така е важно да знаете, че всички нарушения на кръвоснабдяването и метаболизма на миокарда са основната причина за най-честите сърдечни заболявания.

Какви тестове трябва да предприема, когато се обадя на кардиоремолог?

Анализите за предаване са изключително важни. Те имат много работа. Общо протеин, серумни протеини, като elekrtofareza, С-реактивен протеин, antistreptogiluronidaza protivostreptokokkovye антитяло, antistreptokinaza, antistreptolysin, фибриноген - тези и други анализи, за да се направи веднага. Освен това, без електролити, които включват калий, натрий, калций, хлор, тестове на алкално-киселинното състояние, протромбиновото индекс, глюкоза, холестерол, триглицериди, алфа-липопротеин холестерол, ревматоиден фактор, аминотрансферази AST и ALT не. Cellular и хуморален имунитет, пробата Zimnitsky, ежедневно отделянето на урина, протромбиновото индекс, урея, проба Nichiporenko, Kakovskogo-Адис също изключително ценни анализи, без които диагнозата и да започне по-нататъшно лечение cardiorheumatology ще бъде просто невъзможно.

Какви диагностични методи използва кардио-тератотологът?

Като цяло, всеки кардиоревиктор има свои собствени методи на лечение, но по правило много от тях се пресичат и са доминиращи в диагностицирането на сърдечни заболявания.

Така че, за да се постави диагнозата е необходимо, като правило, се използват най-запомнящите се начини за измерване на кръвното си налягане с течение на времето, венозно налягане, притока на кръв, провери записите ЕКГ, направи phonocardiography. Според указанията можете след това да настроите кръвната култура за стерилност, да изследвате за LE-клетките, да извършвате рентгенови лъчи и ангиокардиография, тетероларна реография и поликардиография.

Какво прави кардиоревматологът?

Оттук следва отговора, който показва, че кардиоревмотологът при появата на признаци на ревматично заболяване може да направи точна диагноза и да предпише правилното решение. Основното условие за добър резултат от настоящата нездравословна ситуация е своевременното обжалване пред кардиоревматолога. Това е единственият начин, като започнете възможно най-скоро лечение, можете да избегнете нови обостряния и да спрете сърдечните заболявания възможно най-скоро.

Основните насоки на кардиоревмологичната работа са както следва.

1-во, 2-ра профилактика и лечение на сърдечно-съдови заболявания е отговорност на този лекар. Освен това, кардиорематологът наблюдава пациентите, след като е бил подложен на сърдечна операция, лекува и рехабилитира пациентите след претърпения от тях миокарден инфаркт. Той следи здравето на тези пациенти, които имат нередности в ритъма и проводимостта на сърцето.

Какви заболявания лекува кардиоревматологът?

Сред заболяванията, които са в компетенцията на кардиоревматолозите, могат да бъдат приписани следните: ревматоиден и хроничен артрит, анкилозиращ спондилит, псориатичен артрит. За системните заболявания на съединителната тъкан, които включват реактивен артрит, системен лупус еритематозус, склеродермия, ревматизъм, той също знае как няма друг лекар.

За острата ревматична треска, остеартроза, заболявания на меките тъкани на мускулно-скелетната система, които той не чува от слухове. За съжаление, неговите задължения включват много болести. Това е опасна коронарна болест на сърцето и хипертония, сърдечна недостатъчност и ревматизъм, ревматични сърдечни заболявания, ревматични и метаболитни заболявания на ставите. Но ако лекарят е отличен специалист в своята област, той е способен, с Божията помощ, на всички, дори най-пренебрегваните на пръв поглед случаи. Основното нещо е да се обърнете към него и да следвате всички препоръки на лекаря.

Съвети на сърдечния лекар

Сърдечната болест не възстановява никой и не съжалява. За нея няма избор. Дали това е мъж или жена, няма значение за болестта. Ето защо, за да предотвратите заболяването, предотвратявайте развитието и запазването на здравето на сърцето си за дълго време, струва си да изслушате прости съвети, които ще удължат младостта и дълголетието на сърцето ви.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Така че, първото нещо, спрете да пушите

Ако сте жена и освен това, свикнали да пушите цигара, две или дори повече, то тогава от тази "приятна", но много вредна заетост трябва да бъде изоставена. Не за известно време, а за винаги. Статистиката показва, че жените, които пушат жени, имат сърдечен удар 2-6 пъти по-често от непушачите. Ситуацията може да доведе до катастрофални последици, ако принадлежите към процента, който освен това пуши, също използва орални контрацептиви. Рискът от инфаркт за тази категория жени се увеличава с 40 пъти. Ако пушите със съпруга си, помолете го да се откаже от вас. Това ще спаси и удължи не само живота ви, но и живота на любимия ви.

Заслужава да се отбележи също, че жените, които не са пушачи и имат съпрузи, които имат навика да пушат, умират много пъти по-често от сърдечни заболявания, отколкото жени, заобиколени от никой, който не пуши.

Гледайте за холестерола

В никакъв случай не е възможно да се превиши. Холестеролът не трябва да надвишава допустимия процент. Не предполагайте, че той е бил почти една трета от всички възрастни американски жени, чиито нива на холестерол са превишени толкова много, че всеки от тях е изложен на повишен риск от развитие на сърдечни заболявания.

"Защо е опасно?" - питате. Нека се опитаме да го докажем. Холестеролът е вещество, което образува плаки в артериите. Ако нивото му в кръвта е 240 mg / dl, тогава рискът от развитие на сърдечни заболявания ще се увеличи няколко пъти по-високо, отколкото при здрави хора. Или, за да бъдем по-точни, по-малко от 200. Едно проучване ни дава възможност да се разбере, че атеросклероза на коронарните съдове, след намалени нивата на холестерола в кръвта, може да претърпи обратно развитие удвоил в сравнение с нивото на холестерола.

Отърви се от наднорменото тегло

Хората, чието тегло е над 30% над нормата, имат риск от сърдечни заболявания и сърдечен удар много по-високи, дори ако останалите рискови фактори отсъстват. Друго изследване показва, че 10% намаление на теглото може да доведе до 20% намаляване на честотата на коронарните сърдечни заболявания.

Гледайте кръвното си налягане

Според американските проучвания повече от половината жени над 55-годишна възраст имат високо кръвно налягане. Ето защо, ако принадлежите към този номер, тогава е възможно да спасите сърцето, ако наблюдавате теглото, да се отървете от излишъка и да откажете да консумирате голямо количество сол. В противен случай ще ви е необходимо специално предписано лекарство за контролиране на натиска. Намалете натоварването, няма да сте предразположени към сърдечни заболявания.

Преместете повече

Физическите упражнения са много ценни и полезни. Ето защо, побързайте да отидете за спорт, преместете повече! Трябва да развиете сърцето си, да останете във въздуха. Колкото е възможно по-често и по-често ходете, джогите, плувайте и карайте велосипед. Всички тези упражнения водят до понижаване на кръвното налягане. Общият холестерол намалява и "добрият" холестерол се повишава.

Намалете количеството консумирана мазнина

Това важи особено за наситените мазнини. Изследователите са доказали, а лекарите се съгласиха, че колкото по-високо е масленото съдържание в диетата, толкова по-бързо ще сърдечно заболяване. За да избегнете това, консумирайте все повече и повече плодове, зеленчуци, различни зърнени храни. В допълнение, заслужава да се намали количеството говеждо, бекон и пържени храни.

Прочетете повече

Проучванията показват, че ако човек е лишен от нормална човешка комуникация, но рискува да умре 3 пъти по-често от сърдечни заболявания, отколкото човек, който обича да говори.

Изберете професионалист

Струва си да се отбележи, че кардиоревматологът на кардиоторематолога е различен. Докторът трябва да бъде, ако няма от Бог, то поне този, който знае истината в своята област и има малко опит зад раменете си. Ето защо, преди да се свържете с лекар, опитайте се да намерите достоен лекар, така че той да е професионалист в бизнеса си, който ще ви помогне, ако дори невъзможното е необходимо!

Е, в края на краищата, си струва да кажеш: да се грижиш за сърцето си, да не го зареждаш и не се притеснявай за нищо. Вземете за правило, поддържайте сърцето в мир и спокойствие. Не забравяйте, че дори от най-трудната ситуация винаги има изход. Няма само бягство от ковчега. Но той не ви заплашва в близко бъдеще, ако следвате всички тези правила, по времето, когато сте отишли до кардиометатолога и сте гледали света и хората с любезни, любящи очи.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.