^

Здраве

Определение на наркотиците

Определение на халюциногени

Халюциногените са клас лекарства, които причиняват симптоми, наподобяващи психози (халюцинации, загуба на усещане за реалност, състояния на нервна система и други драматични промени в процесите на мислене и възприятие).

Определение за марихуана

Марихуаната е наркотик от канабис (Cannabis sativa). Това е смес от надземните части на растението. При извличането на растителната смола се получава по-активен продукт, хашиш. Канабисът (общ термин за етикетирането на психоактивни продукти от канабис) съдържа три основни канабиноиди: канабидиол, тетрахидроканабинол и канабинол.

Определение на кокаина

Кокаинът е алкалоид, извлечен от храста на Еритроксилон кока, роден в Боливия и Перу. В момента са известни два метода за употреба на кокаин. Първият е вдишването на лекарството.

Определение на амфетамини

Амфетаминът и вещества с подобна структура имат подчертан стимулиращ ефект върху централната нервна система. Амфетамин пристрастеност е доста типично за професионални спортисти, шофьорите, превозващи товари на големи разстояния (с помощта на лекарството за облекчаване на умора) и други. В клиничната практика, амфетамин понякога се използва в депресии (дози, вариращи от 2.5 до 20 мг / ден) и астенични състояния.

Определение опиоидов

Опиоидите се отнасят до вещества, които причиняват физическа и психологическа зависимост. Опиумът се произвежда от сок от мак от опиум (Papaver somniferum), съдържа повече от 20 различни алкалоида, най-известният от които е морфинът.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.