^

Здраве

Изследване на ензими и изоензими

Чернодробни тестове по време на бременност

Както на етапа на планиране на бременността, така и по време на бременността на дете, жената редовно дава набор от лабораторни тестове за оценка на общото състояние на тялото и своевременно откриване на всякакви патологични промени.

Кръвен тест за чернодробни изследвания: какво включва?

Едно скринингово проучване, целящо да оцени функционалното състояние на жлъчната екскреторна система и черния дроб, е анализ за чернодробни анализи. Диагнозата се извършва чрез вземане на кръвни проби.

Кръвен тест за чернодробни изследвания при дете

Анализите се избират въз основа на възрастта на бебето, неговия растеж и хормонални характеристики, наличието на вродени аномалии и хронични заболявания на тялото.

Кръвен тест за чернодробни тестове: подготовка, как да се вземе, какво показва

Черният дроб е най-голямата жлеза на човешкото тяло. Заема горната дясна част на коремната кухина, разположена под диафрагмата.

Isozyme 1 лактат дехидрогеназа в кръвта

Изоферите на лактат дехидрогеназа се съдържат в тъканите в строго дефинирано съотношение, т.е. Всяка тъкан, включително кръв, има характерен спектър на изоензими на лактат дехидрогеназата.

Тропонин I в кръвта

Troponin I - тропонин комплекс структурен протеин с молекулно тегло от 26 500 Да мускули. Тропонини I, както тропонин Т, сърдечна и скелетните мускули са значително различни по аминокиселинна последователност.

Тропонин Т в кръвта

Тропониновият комплекс е част от контрактилната система на мускулите. Той се състои от три протеини: тропонин Т образува връзка с тропомиозина (молекулно тегло 3700), тропонин I (молекулно тегло 26 500), който може да инхибира активността на АТРаза, и тропонин С (молекулно тегло 18,000), които имат значителен афинитет към Са2 + ,

Миоглобин в кръвта

Миоглобинът е хромопротеин, съдържащ скъпоценни камъни; е лека верига на миозин с молекулно тегло 17.6 kDa. Това е протеин, транспортиращ кислород в скелетните мускули и миокарда.

MB-фракция на креатин киназата в серума

Креатин киназа в сърдечния мускул се състои от две изоензими: CK-MM (60% от общата активност) и СК-МВ (40% от общата активност). КК-МБ - димер, се състои от две подединици: М (мускул) и В (церебрална).

Общо креатин киназа в кръвта

Креатин киназата обратимо катализира фосфорилирането на креатин. Най-богатата на креатин киназа е скелетната мускулатура, сърдечния мускул, по-малко в мозъка, щитовидната жлеза, матката, белите дробове.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.