^

Таблетки, които ускоряват метаболизма в тялото

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

За регулиране на метаболитните процеси съществуват редица особено важни фактори. И това не са само хапчета, които ускоряват метаболизма.

Първият фактор е кислородът. Насищането на тъканите и клетките с кислород значително стимулира метаболизма.

Вторият фактор е витаминните и минералните компоненти. Тъй като през годините метаболизмът се забавя, пропускливостта на съдовете се влошава, става много важно да се осигури достатъчен прием на необходимите вещества в тялото. Благодарение на витамините микробиологичните процеси се възстановяват на клетъчно ниво.

Алтернативната медицина предлага да ускори метаболизма на водораслите - морски кале, фукус. Използването на такива водорасли ще подреди работата на ендокринната система, нормализира метаболизма.

Но днес ще говорим специално за таблетките - най-удобната форма на освобождаване на лекарства, които ускоряват метаболизма.

Показания Таблетки, които ускоряват метаболизма

Таблетките, които ускоряват метаболизма, полезни за възстановяване на метаболизма, се разрушават в резултат на това:

 • нередовно хранене;
 • небалансирано и недохранване;
 • режим на нередовен ден с недостатъчна нощен почивка;
 • анемия, хормонални нарушения;
 • липса на физическа активност;
 • дехидратация на тялото;
 • хиповитаминоза и дефицит на минерали (напр. Калций).

trusted-source[1], [2], [3]

Формуляр за освобождаване

Таблетки, които ускоряват метаболизма - това е най-удобната форма на приемане на такива лекарства.

В допълнение към таблетките такива лекарства се предлагат също под формата на сиропи, капки и дори инжекционни разтвори.

Каква форма на доза да предпочитате, всеки човек решава сам или след консултация с лекар.

Име на таблетки, които ускоряват метаболизма за отслабване

 • L-карнитин (Levocarnitine) е естествено вещество, което участва в процесите на енергиен метаболизъм, както и в обмяната на кетони. Той се нарича още витамин B¹ или витамин BT. Лекарството подобрява метаболизма на мазнините и увеличава апетита.
 • Tavamin е метаболитен аминокиселинен препарат на базата на L-валин, L-изолевцин, L-левцин и таурин. Tavamin е антиоксидант, мембранен стабилизатор, хепатопротектор. Нормализира мембранно-клетъчната функция, стимулира енергийните метаболитни процеси.
 • Liponorm е препарат с богат растителен и минерален състав, с внимателно подбрана комбинация от аминокиселини, микроелементи, витамини и лечебни растения. Liponorm нормализира процесите на разпределение и натрупване на мазнини, подобрява работата на храносмилателната система, ускорява метаболизма и потиска апетита.
 • Echinacea-ratiofarm е билков препарат, който е биогенен стимулант. Има имуномодулаторен и хематопоетичен ефект, повишава устойчивостта на тялото към инфекции. Лекарството се препоръчва да се приема предимно сутрин, тъй като таблетките Echinacea могат да възбудят централната нервна система.
 • Сукциновата киселина е таблетка с антихипоксични, метаболитни и антиоксидантни свойства. Лекарството стимулира защитните и адаптивни способности на тялото, подобрява храносмилането, подобрява физическите характеристики, активизира вътреклетъчните метаболитни процеси и клетъчното дишане.
 • Кофеинът натриев бензоат е известен стимулант, който възбужда централната нервна система, което увеличава физическата активност и подобрява кръвообращението.

trusted-source[4], [5], [6], [7]

Фармакодинамика

Таблетки, които ускоряват метаболизма, не само метаболитен, но и антихипоксичен, анаболен, антитироиден ефект, активират липидния метаболизъм, стимулират възстановяването на увредените структури на тялото.

Таблетките увеличават моторната активност, подобряват издръжливостта и толерантността към физическо и психическо претоварване.

Укрепването на метаболизма се постига по няколко начина:

 • чрез увеличаване на кръвообращението;
 • чрез увеличаване на мозъчните и физическите резултати, с освобождаването на голямо количество енергия;
 • чрез подобряване на ендокринната система.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Фармакокинетика

Кинетичните свойства на таблетките, които ускоряват метаболизма, много лекарства не са проучени изобщо или не са проучени достатъчно. Въпреки това, като пример, помислете за фармакокинетиката на метаболитно лекарство като левокарнитин.

Левокарнитинът се абсорбира в чревната кухина и постепенно навлиза в кръвоносната система. Абсорбираната материя влиза в повечето органи и тъкани с кръвен поток - това се насърчава преди всичко от червените кръвни клетки, които са основната транспортна връзка.

Левокарнитин се екскретира с уринарна течност. Скоростта на екскреция зависи от съдържанието на лекарството в кръвния поток.

Метаболизмът на левокарнитин практически не се наблюдава.

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Дозиране и администриране

Таблетките, които ускоряват метаболизма, вземат за отслабване, като вземат предвид такива важни точки:

 • увеличаване приема на протеин;
 • храненията трябва да бъдат чести (5 пъти на малки порции);
 • алкохолът трябва да се изхвърли;
 • трябва да ограничи употребата на чиста захар и смилаеми въглехидрати;
 • е необходимо да се увеличи физическата активност.

За успешна загуба на тегло, като приемате таблетки, които ускоряват метаболизма, вземете:

 • преди закуска;
 • преди обяд;
 • преди вечеря;
 • преди силно физическо натоварване (например преди тренировка).

Преди да започнете да приемате таблетките, трябва да изясните информацията за дозата в инструкциите за избраното лекарство.

Употреба Таблетки, които ускоряват метаболизма по време на бременност

При бременност е по-добре да се въздържат от употребата на таблетки като цяло и да не губите тегло в този период не се препоръчва: по-добре е да изчакате раждането на детето и след това да започнете да приведете тялото си в ред.

Най-добрият начин да ускорите метаболизма при бременни жени са: свеж въздух, ходене, дихателна гимнастика, използване на достатъчно количество течност.

Противопоказания

Не вземайте хапчета, за да ускорите метаболизма на хората с тенденция към алергия към компонентите на избрани таблетки, както и с аритмия, с проблеми със сърцето, с нарушение на церебралното кръвообращение.

Освен това, сред противопоказанията може да се нарече бременност и период на кърмене.

trusted-source[19], [20]

Странични ефекти Таблетки, които ускоряват метаболизма

Таблетките, които ускоряват метаболизма, в повечето случаи се възприемат добре от пациентите. Понякога има случаи на храносмилателни нарушения, коремна болка, алергични прояви.

Ако тези симптоми се появят, консултирайте се с лекар.

trusted-source[21], [22], [23]

Свръх доза

Приемът на прекомерна доза таблетки, които ускоряват метаболизма, може да бъде придружен от тахикардия, аритмия, замаяност, диспепсия, повишено кръвно налягане или други неприятни симптоми.

Мерки, предприети при предозиране, симптоматични.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29]

Взаимодействия с други лекарства

Нежелателно е да се комбинират таблетки, които ускоряват метаболизма един с друг, както и с алкохолни напитки и енергийни напитки, тъй като това може да причини симптоми на предозиране.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36]

Условия за съхранение

Таблетките, които ускоряват метаболизма, могат да се съхраняват в помещения с нормална стайна температура, но далеч от достъпа на децата.

За най-добро съхранение таблетките не трябва да се изваждат от оригиналната опаковка.

trusted-source[37], [38], [39], [40]

Срок на годност

Продължителност на съхранение на повечето таблетки, ускоряване на метаболизма - 2 години. Въпреки това, тази информация трябва да бъде уточнена, внимателно проучени инструкциите и опаковките за избраното лекарство.

trusted-source[41], [42], [43]

Коментарите на доктора

Лекарите, според тях, са недвусмислени: можете да отслабнете без да използвате таблетки, които ускоряват метаболизма. В допълнение, има много естествени естествени начини за ускоряване на метаболизма:

 • чистата питейна вода - например, размразена - нормализира реакцията на замяната, ако я пиете в достатъчно количество и правилно: 30 минути преди хранене, 200 ml;
 • зелен чай - нормализира нивото на глюкозата и холестерола в кръвта, ускорява метаболитните процеси, е антиоксидант;
 • цитрусови плодове - перфектно стимулират имунитета и метаболизма;
 • Чили - има в състава си капсаицин - вещество, което нагрява организма и стимулира метаболитните процеси;
 • млечни продукти - компенсират липсата на калций и ускоряват екскрецията на липидите;
 • сок от ананас, черен шоколад, какао - ви позволяват да контролирате апетита и да увеличавате метаболизма.

Преди да започнете да приемате хапчета, които ускоряват метаболизма, трябва да помислите за всички алтернативи: може би проблемът ви е решен и без употребата на медикаменти.

trusted-source[44], [45]

Отзивите са тънки

Метаболизмът и качеството му зависят от начина на живот на човека: лошите навици, двигателната активност, храненето и стабилността на нервната система играят важна роля. Поради това приемането само на таблетки, които ускоряват метаболизма, може да не реши напълно проблема с наднорменото тегло. За оптимален резултат е необходимо да направите корекции на начина си на живот:

 • организира подходящо и адекватно хранене;
 • своевременно лечение на всички заболявания в организма;
 • да си почивате добре, особено през нощта;
 • избягвайте скандали и стресови ситуации;
 • избягвайте хиподинамията, ходете на чист въздух;
 • откажете пушенето, не злоупотребявайте с алкохола.

Ако съчетаете всички горепосочени препоръки и таблетки, които ускоряват метаболизма, можете да постигнете успех в намаляването на теглото и да донесете тялото и здравето си в пълен ред в сравнително кратък срок. И прегледите на хората, които са загубили тегло, просто потвърждават това.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Таблетки, които ускоряват метаболизма в тялото" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.