^

Макронутриенти

Как да увеличим калция в кръвта?

Калциятът е структурен компонент на костите, зъбите и меките тъкани. Това е много важно в много метаболитни процеси на тялото.

Как хлорът засяга човешкото тяло?

Хлорът е най-известен ни като вещество, което обработва водата.

Как влияе фосфора върху човешкото здраве?

Фосфорът е важен минерал, който съществува във всяка клетка на тялото, за да изпълнява нормалните си функции. Повечето фосфор в организма са като фосфатите (PO 4). Около 85% от фосфора на организма се намира в костите. Как влияе фосфора върху човешкото здраве?

Защо тялото се нуждае от сяра?

Светецът, шестнадесетият най-разпространен елемент във вселената, е познат от древни времена. Някъде около 1777 г. Французинът Антоан Лавоазие, основател на съвременната химия, беше убеден, за разлика от останалата част от научната общност, че сярата е химически елемент.

Натрий

Натрият (Na) е част от кръвната лимфа, т.е. Тя е част от извънклетъчните течности. Неговата роля в организма е много важна. Името му е взето от древния Египет от Древен Египет, тъй като алкалиите от езерото са били наречени Нитрон.

Магнезиев

Не много хора знаят важната роля на магнезия (Mg) в човешкото тяло. След вода и кислород, той се счита за един от най-важните елементи в тялото. Повече от 350 химични реакции не могат да преминат без участието на магнезий и са много важни за нормалното функциониране на организма.

Калций

Калцият (Ca) играе важна роля в коагулацията на кръвта, а също е част от костите и зъбите.

Калий

Калият (К) е много важен за организма. Калият се съдържа в стените на клетките и капилярите
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.