^

Вакуумно почистване на лице (пилинг)

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Използване на вакуум аспирация за отстраняване на излишната секреция на кожата, комедони, повишено кръвообращение.

Вакуумното почистване се извършва от апарата за вакуумна терапия. Въздушният компресор генерира отрицателно налягане. На устройството се доставя комплект от дюзи с различни области и различни диаметри. Най-тънкият от тях - канюлата с диаметър 0,2 мм - са предназначени за почистване. Останалите са за вакуумен масаж.

Индикации за провеждане

  • мазна, пореста кожа с широки отвори на мастните канали;
  • комбинирана кожа с комедони.

Посока на метода

Почистване на кожата на възбудени везни;

  • разкриване на "пори";
  • отстраняване на комедоните.

trusted-source[1]

Методът на вакуумно почистване на лицето

При извършване на процедурата за вакуумно почистване цялата повърхност на кожата на лицето се обработва с минимално вакуумно аспириране за отстраняване на излишния себум. Преместването на канюлата се извършва стриктно на линиите за масаж, за да се избегне разтягане на капака на кожата. В областите на задръстване на комедоните, канюлата е разположена на местата на тяхното изпъкване и се увеличава количеството на аспирацията, за да се извлече застояло съдържание.

Вакуумното почистване се съпровожда от притока на кръв и подобряването на микроциркулацията, поради което кожата е по-активно наситена с хранителни вещества и кислород. Преди почистване лечение вакуум се препоръчва да изпаряване, Desincrustation, brossazh (като комбиниране на тези техники един с друг и променливо) или се използват други методи, и след това разширяване sposobstvuyushie липолизата. За съжаление, не винаги от първия процедура, за да се премахнат всички комедони, тъй като увеличаването на феномена на канюлата може да доведе до нараняване на кожата, образуване на петехии и кървене.

В зависимост от състоянието на кожата, тази процедура може да се използва самостоятелно или в комбинация с механично почистване, както и в сложна грижа за кожата на лицето. Тя е по-малко ефективна от механичното почистване.

Алтернативни методи

  • brossazh;
  • ултразвуков пилинг;
  • повърхностна микродермабразия.

trusted-source[2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.