^

Липофилинг

, Медицински редактор
Последно прегледани: 17.10.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Природата не се погрижи за абсолютното съвършенство на хората, повечето от които биха искали да подобрят нещо в себе си. Това е особено характерно за жените, те играят много важна роля, което е разбираемо. Независимо от възрастта, искам да угодя на хората около мен, като тях, да ме обичат. Няма късмет с тези, които са родени с явен дефект по лицето или имат диспропорция на тялото: някъде излишната мазнина и някъде, където можете да добавите. През 80-те години на миналия век, заедно с въвеждането на липосукция - изсмукване на вакуумна мазнина, се появява липофилизация - корекция на тялото с помощта на въвеждането му в области, изискващи корекция.

Какво е добро липофилизиране?

В козметологията са разработени много различни технологии, насочени към подмладяване, премахване на дефекти. Какво е доброто липофилизиране и какво е предимството му? Той ви позволява да отстраните недостатъците, като напълнете собствената си мастна тъкан с бръчки, връщайки младото лице, като му давате ясна линия. Операцията с умерена тежест, при локална, понякога обща анестезия, няколко часа след задържането на човек е в състояние да се върне към нормалния живот. Пластичните хирурзи говорят за ефекта на хирургията през целия живот, но практиката показва, че е по-правилно да се говори за по-продължителна продължителност на действие на естествени пълнители, отколкото козметични инжекции. В повечето случаи липофилингът не предизвиква реакция на имунната реакция.

Нарушаване на липофилирането

Увреждането на липофилирането е в понякога непредсказуемото поведение на мазнините в нов "местообитание". Има случаи, когато мастните тъкани са въведени неравномерно и това води до появата на асиметрия, туберкулози. Понякога на мястото на мастната тъкан има пигментни петна. Най-често това се случва по време на липофилията на сълзите.

Показания за процедурата

Показания за липофилинг са дълбоки назолабиалните гънки, корекция на обема и формата на устните, брадичката и скулите вериги, добавянето на окото операция, лифтинг. Този метод позволява да се запълни хлътнали бузи, уголемяване на гърдите, да се даде хубава форма на задните части, за да се подмлади ръцете, които винаги дават годишна възраст, дори и с добре поддържан и гладка повърхност, вдигнете вежди за да се отървем от тъжната Пиеро на известната приказка.

trusted-source[1]

Подготовка

Операцията включва няколко етапа и изисква известна подготовка. Подготвителният период е да се проведе изследване на пациента, оценка на физическото му състояние, да идентифицират области на мазнини и обем, които ще служат като пълнител, проучване на проблемната област, изготвяне на план за действие, необходимостта от местна или обща анестезия. Извършва се общ кръвен тест, СПИН, сифилис, коагулограма за определяне на коагулацията на кръвта.

trusted-source[2]

Техника Kbпофилингf

Техниката за извършване на операцията се състои в следната последователност: първо, липофилирането се извършва на мястото на работа. След това се правят малки разрези в местата, от които се извършва с помощта на специална спринцовка, изработена от пластмаса, оградата от мазнини (на бедрата, талията, гърба, корема и т.н.). Той създава вакуум, дължащ се на движението на буталото, край на което е закръглена канюла. Неговата форма предотвратява увреждането на нервите и кръвоносните съдове, тя се абсорбира в спринцовката, предимно мастни клетки. Те се почистват от различни примеси и се поставят под кожата или мускулното пространство на желаната област. Операцията завършва със зашиване и уплътняване.

Липофилинг подглазья

Мотивиращи мотиви за прибягване до липофилинг под очите могат да бъдат торбички под очите, натъртвания, бръчки, спадове. Хирургът преди операцията определя къде ще отнеме от материала притежава белезите на лицето му, което прави анестезия и разрези в полеви условия, включително и пред очите на костите на долната част на очните кухини. След анестезия, материалът, пречистен от кръв и влакна, се инжектира равномерно под кожата с микроскопични капчици. За да се гарантира, че те са увенчали, за 2-3 месеца не се препоръчва физическо натоварване, излагане на лицето на топлина. Няколко дни след процедурата се поддържа подпухналост, може да има натъртвания. Средно през седмицата възпалението се появява на мястото на подбора на материала, след това шевът лекува и се появяват неприятните усещания.

Липофилинг гърдата

За разлика от имплантирането на имплантите в гръдния кош, за да се увеличи,  липофилирането на гърдата  е нехирургична процедура, състояща се в трансплантиране на мазнини от други области. Предимството от нея в бързината на поведението, липсата на рехабилитационен период, ниската травма. Недостатъкът е кратката продължителност на ефекта - до две години, след което се прави корекция. В допълнение към обичайния преглед преди операцията, консултация с мамолог, е необходимо ултразвук на млечните жлези. Ако се вземат някакви лекарства, трябва да информирате лекаря за това. Пушенето е забранено 2 седмици преди процедурата. Той се предписва не по-късно от седмица преди месеца или 3 дни след тях. В бъдеще алгоритъмът не се различава от другите: след събирането на материала и пречистването чрез разрезът се въвежда чрез пробиване на млечните жлези вътре. По този начин можете да увеличите гръдния кош с половината размер или размер. За да получите големи обеми, трябва да се върнете към процедурата след известно време. Операцията се извършва основно под обща анестезия и продължава 2-3 часа. За един месец трябва да носите бельо за компресиране. Седмица и половина ще бъдат видими следи, възможно подуване, появата на синини. Обикновено след 2 седмици жените се връщат в нормалния курс на живот.

Противопоказания за процедурата

Противопоказанията за липофилирането са диабет, нарушения на кръвообращението и случаи, при които тъканите не се установяват по различни причини.

trusted-source[3], [4], [5]

Последствия след процедурата

Всяко тяло е различно, така че ефектите след процедурата зависи от такива неща като възраст, тютюнопушене, прием на лекарства, коя част от тялото, изложени на корекцията: рехабилитация след процедурата по лицето изисква по-малко време, отколкото гърдите или задните части. Понякога има отоци и синини, но най-често без тях. Други негативни фактори включват синдром на продължителна болка, намаление на чувствителността на кожата за известно време, появата на възпалителен фокус, който се лекува с антибиотици.

trusted-source[6], [7], [8]

Усложнения след процедурата

Придържането към всички препоръки и надеждната клиника отричат всички възможни усложнения след процедурата. Въпреки това, има случаи на туберкулация и неравномерност на кожата, асиметрия, която разваля естетическия външен вид. Понякога има нужда от корекция чрез операция.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Грижете след процедурата

Липофилингът изисква специални грижи и специално внимание както на обекта за корекция, така и на източника на материала. Последният трябва да бъде в състояние, поставено с хирургичен пластир. На мястото на пластичната хирургия в продължение на два до три дни, се прилага студ за отстраняване на отока. Средната седмица и половина отнема нормалното връщане, докато не можете да се слънчеви бани, да отидете до сауната, да се насладите на горещи вани. Крайният резултат ще бъде очевиден след 2 месеца.

trusted-source[17], [18], [19], [20]

Отзиви

Обратната връзка относно липофилирането е предимно положителна. Пациентите се срещат малкия разходите време на цялата процедура, възможността за един куршум да убие два заека с един камък (хирургия комбинирана с липосукция), минимум възможността от усложнения, дълготраен ефект, с изключение на алергични реакции, вследствие на своята родна материал, сравнително ниска цена. Съществуват и изявления, че въпреки че процедурата дава добър анти-стареене ефект, но времето на действие е преувеличено. Лекарите обясняват това по отделни признаци: в един организъм имплантираната мастна тъкан остава за дълго време, в друга тя бързо се решава.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.