^

Кремове от белези и белези по лицето след акне

, Медицински редактор
Последно прегледани: 10.08.2022
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Белези и белези се образуват поради регенерирането на клетките на кожата, увредени от различни фактори. Такива дефекти могат да унищожат живота на всяко лице. За да ги елиминира, бяха създадени цели индустрии, например естетична медицина. Но радикалните хирургически техники не винаги са необходими и налични. Предимствата на кремовете от белези по лицето са, че те винаги са достъпни, лесни за използване, продавани без рецепта, заедно с останалата част от грима.

trusted-source[1], [2]

Показания Кремове от белези по лицето

Белезите се появяват след наранявания, операции, възпалителни кожни заболявания, общо акне. Това е естествен процес, поради който излекуването на кожата се осъществява с образуването на съединителна влакнеста тъкан.

 • При плитки дефекти се използват абсорбиращи и омекотяващи средства. Дълбокото увреждане изисква по-ефективни методи, а белезите на лицето служат като помощна функция.

Експертите знаят, че е по-лесно да се лекуват белези на нивото на повърхността на кожата (т. Нар. Нормотрофни). При хипер- и атрофични белези са показани козметични и хирургични методи. Практиката показва, че пресни дефекти се лекуват по-лесно от по-старите.

Сред индикациите за употребата на кремове от белезите по лицето трябва да се отбележат превантивни цели. По-специално, те са ефективни за предотвратяване на появата на белези в разфасовки и рани, както и на стрии - по време на бременност или рязка промяна в теглото.

trusted-source[3], [4], [5]

Формуляр за освобождаване

Кремове от белези по лицето се създават на основата на силикон или натриев хепарин. Силиконът овлажнява и защитава лицето, увеличава еластичността на кожата. Натриевият хепарин е естествен антикоагулант, който директно засяга коагулационните фактори.

Име на кремове от белези по лицето:

 • Zeraderm Ultra;
 • Scarguard;
 • Гел Кело-котка;
 • Mederma;
 • Kelifobraza;
 • Fermenkol;
 • Kontratubeks;
 • Dermatiks;
 • Klirvin;
 • Kordran;
 • Medgel;
 • diprospan;
 • Aldara.

trusted-source[6], [7], [8]

Крем за белези по лицето след акне

Белезите се появяват в резултат на промени в кожата, които са изложени на увреждащи фактори. Те дават много неудобства и по-голямата част от хората искат да се отърват от такива дефекти. Белези след акне се формират, когато се разпространяват обриви в дълбоки слоеве.

Мази, гелове, кремове от белези по лицето са достъпна алтернатива на скъпите пластични процедури. Ефективността зависи от съставките. Формулирането на качествени кремове взема предвид характеристиките на структурата на кожата на лицето, нейната финост, мекота, нежност.

 • Крем от белези по лицето след акне "Sledocyte" премахва възпалението, стимулира регенерацията, насърчава почистването и изглаждането на релефа. Предотвратява появата на нови белези. "Сладоцит" е ефективен в други части на тялото. Нанесете лекарството не повече от 2 пъти на тънък слой.

Популярното лекарство "Dermatix" със силикон засяга старите белези и белези. Той се счита за безвредно лекарство, не съдържа компоненти, които засягат вътрешните органи.

Приложението се различава от характеристиките: първо проблемното място се измива със сапун и се избърсва, след това сложете "Dermatics" и оставете за 5 минути. През това време кремът трябва да се абсорбира напълно, преди да не може да бъде покрит или смазан с други лекарства.

trusted-source[9], [10], [11]

Крем от белези по лицето за деца

Кремът от белези по лицето за деца трябва да бъде избран особено внимателно. В края на краищата детската кожа е по-нежна и уязвима от възрастните. Zeraderm ултра - кремът от белезите на лицето за деца, които лекарите препоръчват по-често от други.

 • Zeraderm Ultra образува водонепроницаем филм върху повърхността, който също предпазва от ултравиолетови и температурни колебания. В допълнение, мембраната има терапевтичен ефект на молекулно ниво. Агентът се прилага два пъти дневно, курсът на лечение е 2 месеца.

Кремове от белези по лицето са ефективни при повърхностни увреждания на кожата или с превантивна цел. При дълбоки белези козметичните препарати могат да се използват само като допълнителни терапевтични средства.

Фармакодинамика

Особеността на фармакодинамиката на кремове от белези по лицето е, че те действат локално и не засягат цялото тяло. Тяхната задача е да омекотят, да намаляват размера на белега, да елиминират сковаността и пигментацията на кожата.

Под влиянието на активните съставки разпространението на съединителната тъкан е ограничено, келоидната тъкан се разтваря. Благодарение на възстановяването на водния баланс в горните слоеве на кожата, повърхността става гладка и еластична.

trusted-source[12], [13], [14]

Фармакокинетика

Съставките на кремовете от белези по лицето действат по такъв начин, че да намалят растежа на съединителната тъкан и да възстановят нормалната структура. В този случай се проявява фибринолитично, противовъзпалително, антитромботично, кератолитично действие. Фармакокинетиката се състои в инхибиране на размножаването на келоидни фибробласти и нормализиране на клетъчната регенерация.

trusted-source[15], [16], [17]

Дозиране и администриране

За постигането на ефекта козметолозите препоръчват да се следват методите за прилагане на кремове от белези на лицето, посочени в поясненията. В такива случаи се постига максимална ефективност и се изключват страничните ефекти.

 • Кремове от белези по лицето са за локално локално приложение. Обикновено те се прилагат тънък слой и се оставя да се накисва.

Но има и функции. Така че течен крем Scarguard се прилага със специална четка. Полученото фолио компресира и омекотява тъканите, предпазва от външни фактори. Продължителността на лечението зависи от дълбочината на лезията и може да продължи месеци.

Кремът "Kelofibraza" се използва 3-4 пъти на ден, масажирайки проблемите, докато не се абсорбира напълно.

Zeraderm Ultra е полезен при наличието на белези, не само на лицето, но и в зоната на деколтето. Създадена след прилагане, незабележимо фолио се комбинира с ежедневната козметика и служи като основа за грим.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33]

Употреба Кремове от белези по лицето по време на бременност

В много инструкции употребата на различни лекарства по време на бременност е забранена. Кремовете от белези по лицето са различни, някои от тях не съдържат вредни компоненти за деца и бъдещи майки. Например, Kontratubeks може да се използва от 4-месечен период на бременност.

Но бъдещите майки са по-добре да охраняват и да се консултират със своя лекар по някаква причина, включително, ако има белези или други дефекти по лицето. Може би този проблем трябва да се забави, докато детето види света и здравето на майката се възстанови напълно.

Противопоказания

Противопоказания за употребата на кремове срещу белези по лицето:

 • свръхчувствителност към съставките;
 • открити рани, гнойно възпаление;
 • патологични процеси и неоплазми в областта на белезите;
 • Не прилагайте кремове близо до очите и лигавиците.

Кожата по лицето е по-нежна, отколкото в други части на тялото. Ето защо, кремове от белези по лицето не винаги могат да бъдат заменени от други предназначени за останалата част от кожата. По принцип, всеки грим е важен за употреба по предназначение.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22]

Странични ефекти Кремове от белези по лицето

При свръхчувствителност, несъответствие с типа кожа или несъответствие с препоръките са възможни странични ефекти на кремовете от белезите по лице. Те се появяват на мястото на приложение под формата на алергична реакция: обрив, парене, сърбеж, раздразнение. В този случай приложението на лекарството се спира до изчезването на нежелани явления.

trusted-source[23], [24], [25]

Свръх доза

Не е наблюдавано предозиране на кремове от белези по лицето.

trusted-source[34], [35], [36]

Взаимодействия с други лекарства

Негативно взаимодействие с други лекарства е възможно в случай, че кремът от белезите на лицето се прилага след козметичен или фармацевтичен продукт. Несъответствието на лекарствата може да доведе до страничен ефект, който ще има лош ефект върху лечебните процеси на кожата. Ето защо такива взаимодействия трябва да се избягват.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41]

Условия за съхранение

Стайна температура, място за сухо почистване, защитено от достъп на деца и животни - това са може би всички условия за съхраняване на кремове от белези по лицето (освен ако върху опаковките не е указано друго).

Важно е да затворите плътно тръбите и бурканите след всяка употреба и също да спазвате температурните условия. Не се препоръчва да ударите лъчите на слънцето и по правило не се изисква съхранение в хладилника.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47]

Срок на годност

Срокът на годност на кремовете от белези по лицето може да варира в рамките на 3-5 години. Това зависи от състава, количеството, условията на съхранение. След изтичане на срока кремовете от белезите по лицето губят ефективността си и могат да причинят нежелани реакции.

Изборът на крем за лице на белези - тя е отговорна, и самодостатъчност тук може да играе жестока шега: не само елиминира, но изостри проблема, като алергична реакция или дерматит. Следователно, можете да започнете да се биете с белези и други дефекти само след като се консултирате с козметик или дерматолог.

Внимание!

За да се опрости възприемането на информацията, тази инструкция за употреба на наркотика "Кремове от белези и белези по лицето след акне" е преведена и представена в специален формуляр въз основа на официалните инструкции за медицинска употреба на лекарството. Преди употреба прочетете анотацията, която се появи директно към лекарството.

Описание, предоставено за информационни цели и не е ръководство за самолечение. Необходимостта от това лекарство, целта на режима на лечение, методите и дозата на лекарството се определя единствено от лекуващия лекар. Самолечението е опасно за вашето здраве.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.