^

Хиалуронова киселина

, Медицински редактор
Последно прегледани: 19.11.2021
Fact-checked
х

Цялото съдържание на iLive е медицински прегледано или е проверено, за да се гарантира възможно най-голяма точност.

Имаме строги насоки за снабдяване и само свързваме реномирани медийни сайтове, академични изследователски институции и, когато е възможно, медицински проучвания, които се разглеждат от специалисти. Имайте предвид, че номерата в скоби ([1], [2] и т.н.) са линкове към тези проучвания.

Ако смятате, че някое от съдържанието ни е неточно, остаряло или под съмнение, моля, изберете го и натиснете Ctrl + Enter.

Хиалуроновата киселина е много важен компонент на съединителната, епителната и нервната тъкан - основният компонент на лекарствата, използвани за корекция на кожата.

В човек, който тежи около седемдесет килограма, в него има около 15 грама от тази киселина. Тъй като е налице в някои тъкани, това предполага използването му за медицински цели. Хиалуроновата киселина също е незаменима при производството на козметични продукти против стареене.

Обемът на произвежданата от тялото киселина е най-високата в детството и юношеството. В по-зряла възраст броят му постепенно намалява. Това се дължи на факта, че тялото е засегнато от различни вредни вещества, неблагоприятни условия на околната среда, излъчване от компютъра, мобилен телефон, лошо качество на водата, генетично модифицирани храни, стресови ситуации. Поради тази причина кожата се разрежда, става бледа, гънките изглеждат набръчкани, заболявания на ставите, кръвоснабдяването е нарушено, имунитетът се влошава.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Хиалуронова киселина и съвременна козметология

В съвременната медицинска практика хиалуроновата киселина е необходима за провеждането на процедури, насочени към увеличаване на еластичността и предотвратяване на суха кожа, както и за предотвратяване на преждевременно появяване на бръчки и бръчки.

При лекарствата хиалуроновата киселина може да бъде намерена както под формата на синтез на микроорганизми, така и от животински произход. Такива лекарства са хипоалергенни и не съдържат инфекциозна опасност.

Хиалуроновата киселина се използва при мезотерапия. В резултат на интрадермални инжекции, възпаленията и тъканта на белезите се неутрализират. Ролята на хиалуроновата киселина в този случай е да активира процесите на метаболизъм в кожните клетки и между тях.

В пластмаса козметични хиалуроновата киселина - основният елемент за премахване на бръчки, увеличаване на обема на устните, премахването на назолабиалните гънки и подобрения контури брадичката и бузите. В тези случаи пълнителите на основата на хиалуроновата киселина задържат течност под кожата, което води до изправяне на кожата, изглаждане на бръчките и допринасяне за увеличаване на обема.

Хиалуроновата киселина може да се използва независимо от вида и произхода на бръчките. Във всеки отделен случай има отделна тактика. Прилагайки директно в областта на бръчките и процедурите за масаж на маски, хиалуроновата киселина се разпространява чрез проблемните области и по този начин поправя и подмладява кожата. Ефективността на тази процедура се запазва за една година. С помощта на инжекции от хиалуронова киселина, елиминирайте увисналата кожа на скулите и бузите. Процедурата е доста безболезнена, ефектът става видим след около два до три дни.

Благодарение на максимално дълбоката техника на администриране на хиалуроновата киселина, формата на проблемните области на лицето може да бъде подобрена, без да бъде изложена на рисковете, които съществуват при използване на импланти или изкуствени материали. След изтичане на ефекта лекарството се отстранява напълно от тялото, което е неговото значително предимство в сравнение с други коригиращи материали, чието използване може да навреди както на здравето, така и на външния вид.

Поддържането на естествения воден баланс на кожата прави възможно запазването на естетическия му вид за дълго време. Това са тези свойства, които са надарени с хиалуронова киселина, която е способна да свързва вода хиляди пъти обема си. В допълнение, тя има способността да задържа течност дори при много ниска влажност.

Ежедневното овлажняване на кожата е в основата на нейния здравословен, млад и красив външен вид. Ето защо, при избора на овлажнители и маски с хиалуронова киселина, не забравяйте да обърнете внимание на компонентите, които ги съставят. Най-ефективните лекарства ще бъдат хиалуроновата киселина, която не само допринася за активното овлажняване, но и за по-бързото навлизане на активните вещества в необходимите зони. Такива козметични препарати могат да се използват след двадесет и пет години, тя не само активно овлажнява кожата, но също така ще стане добра превенция на преждевременното й стареене.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.